INTERKOMMUNALT ARKIV FOR BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK IKS
Home Page
A A

28. februar 2017

Arkivhenvendelse fra Slovakia

Vår kollega Steinar Marvik har skrevet en fyldig artikkel om en kopibok fra trelastfirmaet Caspar Holter & Co for årene 1808-1816. Av ukjente og mystiske årsaker ble protokollen deponert sammen med arkivet til Drammen videregående skole. Protokollen viste seg å inneholde en særdeles spennende historie om sin samtid under napoleonskrigene med blant annet beslagleggelse av fiendtlige skip, kapervirksomhet og lisensfart.

Protokollen fortsetter å forundre. Her om dagen fikk vi en henvendelse fra en slovakisk forsker som var henrykt over å ha tilfeldigvis ha snublet over en sjelden og verdifull kilde til sitt forskningsprosjekt. Han skriver «This is most valuable material coming from the time of the continental blockade when Denmark-Norway and Great Britain were at war and any trade between them could only be done under disguise. Very few documents remain about specific companies and people. Your resource is fantastic in this respect”.