INTERKOMMUNALT ARKIV FOR BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK IKS
Home Page
A A

05. januar 2017

Brann ved Mandheimen statlige asylmottak

På årets siste dag var det en alvorlig brann med store brannskader på Mandheimen statlige asylmottak på Rjukan. De oppstod heldigvis ingen personskader under brannen på den verneverdige bygningen.
Kommunen bruker en kjeller i sidebygningen ved mottaket til sitt bortsettingsarkiv, så bekymringen for hvordan det har gått med disse arkivene har vært stor. I går ble det gitt tillatelse til å undersøke arkivrommet, og fra IKA dro Anette, Kristina og Vibeke med en fullastet bil med utstyr for å undersøke hvor alvorlig skadene var blitt etter brannen.

Brannvesenet hadde gjort en stor innsats for å hindre at slukningsarbeidet skulle skade kommunens arkiver. Det var en lettelse å kunne se betydningen av at kommunen har brukt godkjente lokaler for oppbevaring av sitt bortsettingsarkiv. Arkivene hadde klart seg helt fint tross storbrann og brannslukking
.

IKA Kongsberg understreker viktigheten av å ta raskt kontakt om det skulle oppstå brann- eller vannskader på kommunens arkiver. Skaden kan ved slike tilfeller raskt forverres hvis ikke nødvendige tiltak blir satt i verk umiddelbart.